Skip links

Onthuld: De Verborgen Realiteit Achter ‘Onschuldige’ Kauwgom in Onze Wijk

Ik wil jullie graag meenemen naar een cruciaal moment tijdens een van onze recente workshops bij Stichting De Jonge Ooievaar. Een moment waarop niet alleen ‘onschuldige kauwgom’ werd ontmaskerd, maar waar ouders bewust werden van de verborgen dreigingen die zich afspelen in de leefwereld van hun kinderen.

Van Kauwgom naar Snus: Ontdekkingsreis met een Doel

Onze workshops, speciaal ontworpen voor ouders van onze doelgroep, hebben een duidelijk doel: hen op de hoogte houden van ontwikkelingen die effect hebben op de leefwereld van hun kinderen. Vaak weten ouders niet wat er speelt in het leven van hun kinderen. Dit kan komen door een gebrek aan tijd om het zelf uit te zoeken, taalbarrières, of het ontbreken van digitale vaardigheden om de online leefwereld van hun kinderen te volgen.

De Onthulling van Verborgen Gevaren

Tijdens een speciale sessie over snus, een opkomende verslaving onder jongeren, kreeg ‘onschuldige kauwgom’ plots een heel andere betekenis. Een moeder herkende de verpakking die wij als voorbeeld lieten zien, maar haar kind had haar overtuigd dat het om kauwgom ging. Dit moment bracht niet alleen schok teweeg bij de betreffende moeder, maar zette alle ouders aan het denken.

Van Onwetendheid naar Bewuste Ouders

Onze workshops dienen als brug tussen de leefwereld van jongeren en hun ouders. Door informatie te delen, breken we de barrières van onwetendheid af. We begrijpen dat ouders soms belemmerd worden door tijd, taal, of digitale vaardigheden, en we zijn vastberaden om hen te voorzien van de kennis die ze nodig hebben.

Samen Sterk Tegen Onzichtbare Dreigingen

Dit onthullende moment benadrukt de kracht van samenwerking tussen ouders, jongeren, en de stichting. We nodigen ouders uit om samen met ons op te staan tegen deze onzichtbare dreigingen. Zo bouwen we aan een buurt waarin ouders bewust zijn en de leefwereld van hun kinderen begrijpen.