Skip links

Over ons

Wie zijn wij?

In 2018 zette Stichting De Jonge Ooievaar een belangrijke stap op maatschappelijk gebied door al haar activiteiten te verenigen binnen de stichting. Voorheen werden deze activiteiten uitgevoerd zonder formele verenigingsstructuur. De oprichting van Stichting De Jonge Ooievaar, ook wel bekend als DJO, was het resultaat van de inzet van professionals en rolmodellen uit verschillende stadsdelen, die zich inzetten voor de bewoners van die wijken. Deze rolmodellen genieten het vertrouwen van de bewoners en inspireren hen om het beste uit zichzelf te halen, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak. De professionals zetten hun vaardigheden in om de doelgroep nog effectiever te begeleiden.

Centraal bij De Jonge Ooievaar

Toegankelijkheid

De stichting is op een laagdrempelige manier benaderbaar voor jongeren en bewoners.

Empowerment

De stichting zet zich in om talentontwikkeling te bevorderen.

Veiligheid

De stichting bevordert sociale cohesie en veiligheid in de wijk.

Schakel tussen kwetsbare doelgroepen en beleidsmakers

Onze unieke aanpak stelt ons in staat om kwetsbare doelgroepen te bereiken die vaak door professionals moeilijk te bereiken zijn. Met behulp van onze informele werkers en onze focus op verbinding, samenwerking en ontwikkeling, kunnen wij deze doelgroepen beter begrijpen en hun behoeften vertalen naar beleidsmedewerkers, jeugd- en welzijnswerk, politie en vice versa. Hierdoor hebben wij een schakelpositie die het mogelijk maakt om de belangen van deze groepen effectief te behartigen en bij te dragen aan hun empowerment. Onze projecten en activiteiten, zoals stages voor bewoners en het werken met vrijwilligers, zijn specifiek ontworpen om deze doelgroepen te ondersteunen en hen te helpen bij het afronden van hun opleiding of het vinden van een (bij)baan.

Onze krachten

Angenello

Angenello

Vrijwilliger buurtpreventieteam
Muhammed

Muhammed

Vrijwilliger kinderclub
Mahir

Mahir

Vrijwilliger jongensclub

Verbindend en betrokken

Onze professionals creëren betekenisvolle verbindingen tussen bewoners en maatschappelijke organisaties in Den Haag. Dankzij onze unieke aanpak weten we kwetsbare doelgroepen te bereiken die voor anderen moeilijk bereikbaar zijn. We werken samen met partners in de wijk en spelen in op de actualiteit in de buurt. Zo hebben we met ons jongerenplatform Jongensclub DJO een vertrouwenspositie weten te creëren tussen jongeren en instanties zoals scholen en politie. Onze individuele begeleiding door professionals binnen de organisatie is daarbij ook van onschatbare waarde.

Laatste nieuws

Contact

Wij zijn hier om te helpen en luisteren graag naar jouw verhaal. Druk op de knop en neem contact op!