Skip links

Over ons

Wie zijn wij?

Stichting De Jonge Ooievaar werkt met informele werkers, die fungeren als bruggen tussen de formele en informele wereld. De informele werkers zijn experts in het aansturen van voornamelijk jongeren om deel te nemen aan de maatschappij, ze te helpen bij het vinden van werk en/of opleiding en ze te ondersteunen bij het behartigen van hun belangen. Op straat en in de wijk zijn zij de schakel tussen jongeren en de formele wereld, en zij zijn daarmee van onschatbare waarde voor het stadsdeel.

Centraaal bij De Jonge Ooievaar

Toegankelijkheid

De stichting is op een laagdrempelige manier benaderbaar voor jongeren en bewoners.

Empowerment

De stichting zet zich in om talentontwikkeling te bevorderen.

Veiligheid

De stichting bevordert sociale cohesie en veiligheid in de wijk.

Schakel tussen kwetsbare doelgroepen en beleidsmakers

Onze unieke aanpak stelt ons in staat om kwetsbare doelgroepen te bereiken die vaak door professionals moeilijk te bereiken zijn. Met behulp van onze informele werkers en onze focus op verbinding, samenwerking en ontwikkeling, kunnen wij deze doelgroepen beter begrijpen en hun behoeften vertalen naar beleidsmedewerkers, jeugd- en welzijnswerk, politie en vice versa. Hierdoor hebben wij een schakelpositie die het mogelijk maakt om de belangen van deze groepen effectief te behartigen en bij te dragen aan hun empowerment. Onze projecten en activiteiten, zoals stages voor bewoners en het werken met vrijwilligers, zijn specifiek ontworpen om deze doelgroepen te ondersteunen en hen te helpen bij het afronden van hun opleiding of het vinden van een (bij)baan.

Onze krachten

Angenello

Angenello

Vrijwilliger buurtpreventieteam
Muhammed

Muhammed

Vrijwilliger kinderclub
Mahir

Mahir

Vrijwilliger jongensclub

Verbindend en betrokken in stadsdeel Laak.

Vanuit ons centrale punt in wijkcentrum Laakhavens creëren onze informele werkers betekenisvolle verbindingen tussen bewoners en maatschappelijke organisaties in Den Haag. Dankzij onze unieke aanpak weten we kwetsbare doelgroepen te bereiken die voor professionals moeilijk bereikbaar zijn. We werken samen met andere partners in de wijk en spelen in op de actualiteit in de buurt. Zo hebben we met ons jongerenplatform Jongensclub DJO een vertrouwenspositie weten te creëren tussen jongeren en instanties zoals scholen en politie. Onze individuele begeleiding door professionals binnen de organisatie is daarbij ook van onschatbare waarde.

Onze diensten

Jongerenwerk

Begeleiding

Workshops & lezingen

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via de knop hieronder voor vragen en opmerkingen.